人教版英语八年级上册Unit6单元练习

来自 莱德 分享 时间: 加入收藏 我要投稿 点赞

无论才能、知识多么卓着,如果缺乏热情,则无异纸上画饼充饥,无补于事。下面给大家分享一些关于人教版英语八年级上册Unit 6 单元练习,希望对大家有所帮助。7Ep爱阅读

(总分100分,用时60分钟)7Ep爱阅读

Ⅰ.单项选择(每小题1分,共15分)7Ep爱阅读

1.I'm going to be an English teacher and ______ English every day.7Ep爱阅读

A.practiceB.enter7Ep爱阅读

C.do D.keep7Ep爱阅读

2.He promised his father ______ all subjects at school.7Ep爱阅读

A.study B.to study7Ep爱阅读

C.studying D.studied7Ep爱阅读

3.What are you going to do ______ make the Music Festival a great success?7Ep爱阅读

A.to help B.helping7Ep爱阅读

C.help D.helped7Ep爱阅读

4.I love music very much,so I'm going to learn how to ______ the piano this term.7Ep爱阅读

A.keep B.play7Ep爱阅读

C.hold D.build7Ep爱阅读

5.He may come,but I'm not sure ______ that.7Ep爱阅读

A.about B.on7Ep爱阅读

C.with D.to7Ep爱阅读

6.I'm going to travel abroad(国外)and New York sounds ______ my dream city.7Ep爱阅读

A.as B.to be7Ep爱阅读

C.as if D.like7Ep爱阅读

7.To ______ healthy,you should take 15?minute exercise every day.7Ep爱阅读

A.keep B.turn7Ep爱阅读

C.sound D.build7Ep爱阅读

8.—______ are you going to be a basketball player?7Ep爱阅读

—I'm going to practice basketball every day.7Ep爱阅读

A.What B.How7Ep爱阅读

C.When D.Where7Ep爱阅读

9.I'm going to be a coach ______ I grow up.7Ep爱阅读

A.what B.when7Ep爱阅读

C.who D.where7Ep爱阅读

10.We are going to ______ a basketball match next Sunday.[:学-科-网]7Ep爱阅读

A.look B.see7Ep爱阅读

C.watch D.find7Ep爱阅读

11.The boy ______ a new car.That is,it's ______ new car.7Ep爱阅读

A.owner;his ownB.owns;his own7Ep爱阅读

C.owns;own hisD.owner;own his7Ep爱阅读

12.I'm going to write articles and ______ them ______ magazines and newspapers.7Ep爱阅读

A.take;to B.send;to7Ep爱阅读

C.bring;to D.get;to7Ep爱阅读

13.When he grows up,he's going to do ______.7Ep爱阅读

A.what he wants to doB.what does he want to do7Ep爱阅读

C.what he want to do D.what will he want to do7Ep爱阅读

14.Do you think your resolution is too difficult ______?7Ep爱阅读

A.keep it B.to keep it7Ep爱阅读

C.to keep D.keep7Ep爱阅读

15.There are many clouds coming.It ______ rain soon.7Ep爱阅读

A.will B.is going to7Ep爱阅读

C.looks like D.likes7Ep爱阅读

Ⅱ.完形填空(每小题2分,共20分)7Ep爱阅读

It's Wednesday afternoon.School is __16__.The students are putting their books,pencil?boxes __17__ their school bags.The teacher comes in and says to the students,“Don't go,children.I have __18__ to tell you.Listen to me.Tomorrow is __19__.There is going to __20__ a parents' meeting in our school.The meeting begins at nine o'clock in the morning.__21__ are your school reports and letters to your parents.__22__ them back home.Give your parents the letters and __25__ them your school reports.Ask them __24__ to the meeting tomorrow,because I'm __25__ say something about next term.”7Ep爱阅读

16.A.up B.on7Ep爱阅读

C.under D.over7Ep爱阅读

17.A.into B.to7Ep爱阅读

C.on D.out7Ep爱阅读

18.A.anything B.nothing7Ep爱阅读

C.something D.everything7Ep爱阅读

19.A.Monday B.Thursday7Ep爱阅读

C.Friday D.Tuesday7Ep爱阅读

20.A.have B.is7Ep爱阅读

C.be D.has7Ep爱阅读

21.A.There B.This7Ep爱阅读

C.That D.Here7Ep爱阅读

22.A.Bring B.Carry7Ep爱阅读

C.Take D.Make7Ep爱阅读

25.A.show B.watch7Ep爱阅读

C.see D.look7Ep爱阅读

24.A.come B.to come7Ep爱阅读

C.coming D.comes7Ep爱阅读

25.A.going B.go to7Ep爱阅读

C.will D.going to7Ep爱阅读

Ⅲ.阅读理解(每小题2分,共30分)7Ep爱阅读

A7Ep爱阅读

Peter is thirteen years old.He is in Grade Two this year.He likes to play football and watch football matches.And he often reads newspapers.He does his best to know when and where there is going to be a football match.Now Peter is having lunch.He is listening to the radio,too.He is very happy because there is going to be a nice football match on TV at four this afternoon.He wants to watch it very much.But he is going to have English and Chinese lessons.He thinks hard and finds a way.7Ep爱阅读

“Hello,Mrs.Black,” Peter says to his teacher on the telephone,“Peter is ill in bed.He wants to ask for half a day's leave(请半天假).”7Ep爱阅读

“Oh,I'm sorry to hear that,” says Mrs.Black.“But who is that?”7Ep爱阅读

“It's my father.Mrs.Black.”7Ep爱阅读

26.Peter is a ______.7Ep爱阅读

A.middle school studentB.Young pioneer7Ep爱阅读

C.workerD.doctor7Ep爱阅读

27.Peter will be in ______ next year.7Ep爱阅读

A.Grade Two B.Grade Three7Ep爱阅读

C.Grade One D.Grade Four7Ep爱阅读

28.Peter often reads newspapers because ______.7Ep爱阅读

A.he likes to read news7Ep爱阅读

B.he likes to read stories7Ep爱阅读

C.he wants to know when and where there will be a football match7Ep爱阅读

D.he likes to watch TV7Ep爱阅读

29.Peter wants to ask for a leave because ______.7Ep爱阅读

A.his father is illB.he wants to watch the football match7Ep爱阅读

C.he is ill in bedD.his mother is ill7Ep爱阅读

30.Which of the following is right?7Ep爱阅读

A.Mrs.Black is going to take Peter to see a doctor.7Ep爱阅读

B.Peter likes to watch TV at four in the afternoon.7Ep爱阅读

C.Peter is not an honest boy.7Ep爱阅读

D.Peter is a good student.7Ep爱阅读

B7Ep爱阅读

Some children wish to be writers some day.They want to write stories or books for people to read.That's good!It's good to write something for people to read!But they should know that they need to be good readers first before they are really good writers.They should read a lot of books,instead(代替)of watching TV and spending a lot of time playing games when they are free.7Ep爱阅读

There is more fun in reading;you want to look for more books to read.7Ep爱阅读

Before you decide(决定)to be a good writer,you'd better say to yourself,“I must read more and more!”7Ep爱阅读

31.This article mainly tells us that ______.7Ep爱阅读

A.some children wish to be writers some day7Ep爱阅读

B.it is good to write something for people to read7Ep爱阅读

C.reading can be helpful for us to become a good writer7Ep爱阅读

D.writers like to read more books for fun7Ep爱阅读

32.Some children want to be writers ______.7Ep爱阅读

A.because they want to be good readers7Ep爱阅读

B.to write stories or books for people to read7Ep爱阅读

C.to find good jobs some day7Ep爱阅读

D.to get more money to keep a family7Ep爱阅读

33.It's good for children ______.7Ep爱阅读

A.to do a lot of reading7Ep爱阅读

B.to watch TV in the evening7Ep爱阅读

C.to have wishes only7Ep爱阅读

D.to be good writers right now7Ep爱阅读

34.Reading can ______.7Ep爱阅读

A.help you to be a good player7Ep爱阅读

B.help you write well7Ep爱阅读

C.make you work better7Ep爱阅读

D.make you watch more TV at home7Ep爱阅读

35.From the passage we know that ______.7Ep爱阅读

A.all children like to be writers7Ep爱阅读

B.people like to read for children7Ep爱阅读

C.all writers are children7Ep爱阅读

D.children need to read more and more books7Ep爱阅读

C7Ep爱阅读

John is ten years old,and he is a very lazy(懒惰的)boy.He doesn't like doing any work.He has to go to school of course,but he doesn't study hard there and tries to do as little work as possible.His father and mother are both doctors and they hope that their son will become one,too,when he grows up.But one day John says to his mother,“I want to be a dustman when I finish school.”7Ep爱阅读

“A dustman?”his mother asks,and she is very surprised.“That's not a very pleasant job,why do you want to become a dustman?”7Ep爱阅读

“Because then I only have to work one day a week,”John answers.7Ep爱阅读

“Only one day a week?”his mother says.“What do you mean?And how do you know?”7Ep爱阅读

“Well,”John answers,“I know that the dustmen who come to our house to work on Thursday,because I only see them on that day.”7Ep爱阅读

36.How old is John?7Ep爱阅读

A.Nine. B.Ten.7Ep爱阅读

C.Seven. D.Eleven.7Ep爱阅读

37.What are John's parents?7Ep爱阅读

A.Doctors. B.Teachers.7Ep爱阅读

C.Workers. D.Farmers.7Ep爱阅读

38.What does John want to become?7Ep爱阅读

A.Doctor. B.Teacher.7Ep爱阅读

C.Dustman. D.Drive.7Ep爱阅读

39.When do the dustman come to their house to work?7Ep爱阅读

A.On Wednesday. B.On Sunday.7Ep爱阅读

C.On Thursday. D.On Friday.7Ep爱阅读

40.At school,John doesn't do as______as possible.7Ep爱阅读

A.little work B.many work7Ep爱阅读

C.much work D.few work7Ep爱阅读

Ⅳ.根据句意及首字母提示,完成下列单词的拼写(每小题1分,共5分)7Ep爱阅读

41.It is well?known that Li Yundi is a p______.7Ep爱阅读

42.I'm going to study at c______ next year.7Ep爱阅读

43.The students are d______ the weekly plan.7Ep爱阅读

44.We must take our s______ seriously.7Ep爱阅读

45.The camera is my p______ thing.7Ep爱阅读

Ⅴ.根据汉语提示完成句子(每小题1分,共5分)7Ep爱阅读

46.你长大后想当什么?7Ep爱阅读

What do you want to be when you ______ ______?7Ep爱阅读

47.他正在学习汉语,并且希望成为一名语文教师7Ep爱阅读

He is learning Chinese and he hopes to be a ______ ______.7Ep爱阅读

48.在上课一开始,老师让我们问问题。7Ep爱阅读

At the ______ ______ the class,the teacher told us to ask questions.7Ep爱阅读

49.我确信他昨天生病了。7Ep爱阅读

I ______ ______ that he was ill yesterday.7Ep爱阅读

50.他想当一名厨师并去上厨艺学校7Ep爱阅读

He wants to be a ______ and is going to study in a ______ school.7Ep爱阅读

Ⅵ.补全对话(每小题1分,共5分)7Ep爱阅读

A.How are you going to do that?7Ep爱阅读

B.Where are you going to take singing lessons?7Ep爱阅读

C.I want to be a singer.7Ep爱阅读

D.I'm going to start next week.7Ep爱阅读

E.Are you going to sing country music?7Ep爱阅读

A:What do you want to be when you leave school?7Ep爱阅读

B:51.______7Ep爱阅读

A:52.______7Ep爱阅读

B:No.I'm not.I'm going to sing rock music.7Ep爱阅读

A:53.______7Ep爱阅读

B:I'm going to take singing lessons.7Ep爱阅读

A:When are you going to start?7Ep爱阅读

B:54.______7Ep爱阅读

A:55.______7Ep爱阅读

B:In New York.7Ep爱阅读

Ⅶ.书面表达(共20分)7Ep爱阅读

根据汉语提示及要求,以“My Dream Job”为题用英语写一篇短文。7Ep爱阅读

提示:1.想成为一名记者。7Ep爱阅读

2.打算给报纸、杂志写文章7Ep爱阅读

3.高中毕业后想去北京大学7Ep爱阅读

4.想在一家电台工作并环游世界。7Ep爱阅读

要求:1.条理清楚,语句通顺,语法正确,书写规范;7Ep爱阅读

2.提示内容全部体现在文章中;7Ep爱阅读

3.不少于60词。7Ep爱阅读

________________________________________________________________________7Ep爱阅读

________________________________________________________________________7Ep爱阅读

________________________________________________________________________7Ep爱阅读

________________________________________________________________________7Ep爱阅读

________________________________________________________________________7Ep爱阅读

参考答案7Ep爱阅读

Ⅰ.7Ep爱阅读

1. 答案:A 点拨:考查词义。句意为“我想成为一名英语老师,并且打算每天练习英语”。“练习”要用practice来表示。7Ep爱阅读

2. 答案:B 点拨:promise sb.to do sth.意为“向某人许下诺言”。7Ep爱阅读

3. 答案:A 点拨:考查动词的用法。此处用不定式表目的。7Ep爱阅读

4. 答案:B 点拨:考查词义。play the piano意为“弹奏钢琴”。7Ep爱阅读

5. 答案:A 点拨:be sure about意为“确信;对……有把握”。7Ep爱阅读

6. 答案:D 点拨:考查固定词组。sound like意为“听起来像”。7Ep爱阅读

7. 答案:A 点拨:考查动词词义。keep 保持;turn使改变; sound听起来; build建筑。句意为“为了保持健康,你应该每天锻炼十五分钟”。7Ep爱阅读

8. 答案:B 点拨:考查疑问词。句意为“——你打算怎样成为一名篮球运动员?——我打算每天练习篮球”。7Ep爱阅读

9. 答案:B 点拨:考查连词。句意为“我想长大之后成为一名教练”。7Ep爱阅读

10. 答案:C 点拨:考查动词词义。“观看比赛”用watch表示。7Ep爱阅读

11. 答案:B 点拨:第一空处缺少谓语动词,主语是第三人称单数,故谓语动词用owns;own作形容词,常放在形容词性物主代词后。故选B项。7Ep爱阅读

12. 答案:B 点拨:考查词义。句意为“我打算写文章并把它们寄到杂志社和报社”。选项中只有send有“寄送”的意思。7Ep爱阅读

13. 答案:A 点拨:考查宾语从句。本句中do为实义动词,其后所接的句子应为宾语从句,宾语从句的语序必须是陈述句语序,故可排除B、D两项;C项中he为主语,谓语动词应用第三人称单数形式,故也排除。7Ep爱阅读

14. 答案:C 点拨:too...to结构意为“太……而不能”,故排除A、D两项;句意为“你认为你的决定太难而不能坚持吗?”,其中your resolution在逻辑上是keep的宾语,故不能再加it,故选C项。7Ep爱阅读

15. 答案:B 点拨:根据迹象推测某种现象将会发生,用be going to 结构。7Ep爱阅读

Ⅱ.7Ep爱阅读

答案:16.D 点拨:由下一句的学生们在收拾书包可知是“放学了”,用over表示。7Ep爱阅读

17.A 点拨:put...into...意为“把……放进……里”。7Ep爱阅读

18.C 点拨:由下文可知老师是有事情要说,故选something。7Ep爱阅读

19.B 点拨:由文章第一句可知“今天是星期三”,故“明天是星期四”。7Ep爱阅读

20.C 点拨:be going to后需接动词原形。7Ep爱阅读

21.D 点拨:因为老师说的东西在老师手里拿着,故用here are表示“这里是……”。7Ep爱阅读

22.C 点拨:take them back home意为“把它们带回家”。7Ep爱阅读

25.A 点拨:show sb.sth.意为“让某人看某物”。7Ep爱阅读

24.B 点拨:ask sb.to do sth.意为“要求某人做某事”。7Ep爱阅读

25.D 点拨:be going to do sth.意为“打算/将要做某事”。7Ep爱阅读

Ⅲ.7Ep爱阅读

A7Ep爱阅读

答案:26.A 点拨:由第一段第一、二句可推知“彼得是个中学生”。7Ep爱阅读

27.B 点拨:由第一段第二句可知“彼得今年上二年级”,那么“明年”他应该“上三年级”。7Ep爱阅读

28.C 点拨:由第一段第五句可知“他看报纸是想知道是什么时候、在哪里举行足球赛”。7Ep爱阅读

29.B 点拨:由第一段倒数第一、二、三句可知,“彼得请假是为了看足球赛”。7Ep爱阅读

30.C 点拨:由全文可知“彼得不是个诚实孩子”。7Ep爱阅读

B7Ep爱阅读

答案:31.C 点拨:由第一段第五句“他们应该知道在成为真正的好作家之前首先应该成为好的读者”可知。7Ep爱阅读

32.B 点拨:由第一段第一、二句可知“有些孩子想成为作家,写故事或书给人们看”。7Ep爱阅读

33.A 点拨:由第一段倒数第一句可知“读大量的书对孩子们有好处”。7Ep爱阅读

34.B 点拨:由全文可知“阅读能使人写出更好的东西”。7Ep爱阅读

35.D 点拨:由最后一段可知“孩子们需要读越来越多的书”。7Ep爱阅读

C7Ep爱阅读

答案:36.B 点拨:由第一段第一句可知“约翰十岁”。7Ep爱阅读

37.A 点拨:由第一段第四句可知“约翰的父母都是医生”。7Ep爱阅读

38.C 点拨:由第一段最后一句约翰说的话可知“他想成为一名垃圾清洁工”。7Ep爱阅读

39.C 点拨:由最后一段约翰说的话可知“垃圾清运工在星期四去他们家那里工作”。7Ep爱阅读

40.C 点拨:work是不可数名词,不能用many 或few修饰,由第一段第三句可知应选C项。7Ep爱阅读

Ⅳ.7Ep爱阅读

答案:41.pianist42.college43.discussing44.schoolwork45.personal7Ep爱阅读

Ⅴ.7Ep爱阅读

答案:46.grow up47.Chinese teacher48.beginning of49.am sure50.cook;cooking7Ep爱阅读

Ⅵ.7Ep爱阅读

答案:51.C52.E53.A54.D55.B7Ep爱阅读

Ⅶ.7Ep爱阅读

答案:When I grow up,I'm going to be a journalist.Next year,I'm going to write articles for magazines and newspapers.I'm going to enter a university in Beijing after senior school.Maybe I'm going to find a part?time job and save some money.Next,I'm going to work for a TV station as a journalist.Then I'm going to travel all over the world.7Ep爱阅读

7Ep爱阅读

人教版英语八年级上册Unit 6 单元练习相关文章7Ep爱阅读

★ 人教版八年级上册英语单词表(Unit6汉语默)7Ep爱阅读

★ 八年级英语上册单元练习7Ep爱阅读

★ 八年级上英语Unit3测试题附答案7Ep爱阅读

★ 八年级英语学习方法指导7Ep爱阅读

★ 八年级英语上册教学计划人教版(2)7Ep爱阅读

★ 人教版初三上册英语Unit 8同步练习试题及答案7Ep爱阅读

★ 人教版初二上册英语Unit10测试试题及答案7Ep爱阅读

★ 人教版高二英语选修6Unit1期末检测试题及答案7Ep爱阅读

初中英语八年级上册Unit4单元测试整理7Ep爱阅读

★ 人教版八年级英语下册UNIT6-10课文翻译7Ep爱阅读

221381
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享